"Jeg har en idé til en app - Hvad gør jeg?"

Louise_ferslev_MyMonii

Flere gange om måneden får jeg henvendelser fra personer jeg kender, men også personer jeg ikke kender, der skriver noget a la: "Jeg har en idé til en app, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme igang.. Kan du give nogle gode råd?"

Så nu har jeg så samlet de spørgsmål jeg løbende har fået og skrevet mine svar på dem her.

Lad os bare komme igang med det samme..


Skal jeg gå all-in og opsige mit job for at komme igang?

Nej, det skal du ikke. Forvent at der går lang tid fra du får idéen, til du får bygget første version af appen, får de første 10+ glade brugere på, og får dem til at blive ved med at bruge den over længere tid. Når du har bevist, at der er brugere, som vil bruge din app, så går der noget tid før det kan blive din primære indtjening, så hold fast i dit arbejde, studie eller hvad du laver, i starten hvor du arbejder på at starte det op.

Hvordan får jeg udviklet appen?

Overordnet er der to veje du kan gå:

1. Finde nogle udviklere hjemme i Danmark, som også brænder for idéen og vil være med til at stifte virksomheden sammen med dig. 2. Betale nogle udviklere for at bygge appen for dig. Dette kan enten være udviklere her fra Danmark (forvent at de er dyre) og det kan være udenlandske udviklere.

I MyMonii har vi helt fra starten brugt Softheme, som er et udviklingshus i Ukraine (Kiev). Det har fungeret godt. Jeg giver gerne en introduktion til dem, hvis du vil have en god kontakt der. Skriv til mig på louise@mymonii.com hvis det er.

Der er fordele og ulemper ved begge veje, men jeg har lært at danske udviklere er svære at få fat i, de dygtige er meget dyre og de er svære at fastholde - hvis de er dygtige, får de nye tilbud hele tiden fra virksomheder der kan betale dem kassen hver måned. Så hvis du er i et helt tidligt stadie, så vil jeg anbefale dig at betale nogle udenlandske udviklere for at udvikle første version af appen.

Hvad koster det så at få lavet første version af en app?

Som jeg husker det kostede allerførste version af MyMonii et sted mellem 50-70.000 kr. Det var en helt skrabet version. Der var meget få funktioner og det var kun til iOS. Men det var nok til at få den første rigtige feedback på idéen fra rigtige mennesker. OG det gav mig mega meget blod på tanden og motivation at se idéen være "i live".

Hvordan ved jeg om brugerne kan lide min app?

Det er ganske simpelt: De skal bruge den. Og de skal blive ved med at bruge den.

Husk at få dine første brugeres email adresser, så du kan være i kontakt med dem. De brugere, som ikke kommer igang med at bruge din app skal du skrive til og spørge: "Hvorfor er du ikke kommet igang?". Og de brugere, som allerede er godt igang og som bliver ved med at bruge den skal du skrive til og spørge: "Hvorfor er I glade for at bruge appen?". Det kan godt være at det kun er 10-20%, der svarer i første omgang, men det er vigtig feedback for dig, så sug til dig. Og skriv ud igen, og igen, og igen.

Skal jeg finde en investor for at komme igang?

Jeg vil ikke råde dig til at bruge for lang tid på at finde en investor i det tidlige stadie af din idé. Jeg brugte alt for lang tid på det i starten, inden jeg overhovedet fik bygget første version af appen. Der var dog mange andre ting, som jeg lærte af at tage kontakt til investorer tidligt og det har også styrket mit netværk, men når jeg ser tilbage så brugte jeg for lang tid på snak og på at håbe, at der var nogle der ville smide penge i min idé, som på det tidspunkt kun var en powerpoint og en masse passion, dvs. 0 kr. værd :) 

I starten gælder det om at finde 50.000 kr. ca. og få bygget første version. Så er du igang og så er det nemmere for dig at finde en investor, hvis det er dét du vil. 

Skal jeg både udvikle appen til iOS og Android?

Nej. Det er for dyrt og for besværligt at få bygget til begge platforme og efterfølgende vedligeholde det. I starten skal du kun arbejde på at få de første brugere på, som vil blive ved med at bruge appen over længere tid. 

Hvor mange funktioner skal jeg have med i første version?

Så lidt som muligt! Prøv at begræns dig til maksimalt 5 funktioner. Altså maksimalt 5 knapper, eller skærme eller hvad der nu skal være i din app. På den måde sikrer du dig, at du kun får kernen af din idé med i første version. Funktioner som signup/login og indstillinger kan du godt vente med at få ind i appen.


Du er meget velkommen til at skrive til mig på louise@mymonii.com, hvis du har andre spørgsmål end dem der er her, eller vil have uddybet nogle af dem. Så kan jeg give dig mit svar på dem og tilføje dem her til listen.